Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Здійснено профілактичний рейд у населених пунктах Мартинівського старостинського округу

Дата: 29.01.2024 08:19
Кількість переглядів: 52

 

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою яких є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки щодо виховання та утримання дітей, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

25 січня поточного року начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради Ніною Горбулею, спеціалістом служби у справах дітей Ольгою Сторчак, поліцейським офіцером громади Станіславом Шестопаловим, фахівцем із соцільної роботи Тетяною Супрун та старостою Світланою Бураговою, з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях, здійснено профілактичний рейд в населені пункти Мартинівського старостинського округу.

У ході рейду здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 6 родин, у яких виховується 9 дітей.

За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях.

 Систематичні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

Також, з метою інформування населення проведено вуличні акції: «Патронат – швидка сімейна допомога», «Торгівля людьми – сучасне рабство» та «Скажемо насильству – НІ!». Під час акцій пересічним громадянам  вручено інформаційні буклети та памʼятки. Учасники та перехожі мали можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь