Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Роз'яснення щодо ситуації по виявленню сказу тварини та визначенню загрозливою зоною територію села Вельбівка

Дата: 24.01.2024 09:36
Кількість переглядів: 76

 

У звязку з виявленням сказу собаки у м. Гадяч, 22 січня 2024 року відбулось засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради

Відповідно до протоколу засідання комісії, введено карантинні обмеження та оголошено неблагополучним пунктом зі сказу територію м. Гадяч Миргородського району Полтавської області з 22 січня 2024 року.

Загрозливою зоною зі сказу визначено територію прилеглих сіл, у тому числі, територію села Вельбівка Великобудищанської громади.

Рішенням ДНПК при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради від 22.01.2024 року № 1 затверджено План комплексних заходів по ліквідації та недопущенню розповсюдження сказу тварин в м. Гадяч, Гадяцької міської ради Миргородського району Полтавської області в радіусі 10 км.

Планом визначено, що  Гадяцькою дільницею ветеринарної медицини Миргородської дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини до 22.03.2024 року повинно бути проведено вимушене щеплення всього сприятливого поголівя тварин на території неблагополучного пункту (м. Гадяч) та загрозливої зони (у яку ввійшло село Вельбівка).

Провідний лікар ветеринарної медицини відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гадяцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Людмила Карпенко повідомила, що щеплення тварин спочатку буде проведено у м. Гадяч, потім - у загрозливих зонах. 

Орієнтовно, щеплення тварин у селі Вельбівка буде проведено на початку лютого. Детальніше буде повідомлено згодом на сайті та сторінці у Фейсбук Великобудищанської громади. Також можна не чекати ветпрацівників та самостійно звернутися до гадяцького відділку ветмедицини, щоб вакцинувати свою тварину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь