Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Звіт про роботу Відділу Центр надання адміністративних послуг ВК Великобудищанської сільської ради за 2021-2023 рр.

Дата: 27.12.2023 14:56
Кількість переглядів: 254

 

Центр надання адміністративних послуг Великобудищанської сільської ради утворено з 12 лютого 2021 року.

ЦНАП — це місце, куди ми приходимо, щоб отримати послуги органів влади та місцевого самоврядування. Саме у ЦНАП надається більшість послуг, які супроводжують людину від народження і до смерті.

З 2021 року  Центр надання адміністративних послуг Великобудищанської сільської ради  працює для громадян. Для надання адміністративних послуг громадянам наявні комфортні, просторі, сучасно оформлені приміщення, комп’ютерне, технічне і програмне оснащення, доступ до різних баз даних. У розпорядженні відвідувачів ксерокс та вільний доступ до всесвітньої мережі Internet через систему Wi-Fi. Також забезпечені умови для відвідувачів з дітьми: створений дитячий куточок, оснащений спеціальними дитячими меблями та інвентарем для малювання, іграшками та книгами.

У ЦНАПі продовжується робота щодо збільшення кількості послуг, які надаються відвідувачам.

З метою покращення роботи з громадянами проводиться постійно роз’яснювальна робота з нагальних питань, що стосується отримання допомог соціального характеру, пільг та субсидій відповідним категоріям населення, які надаються з врахуванням вимог чинного законодавства. ЦНАПом впроваджено послуги Дія.QR, за допомогою якої копії документів громадян можуть направлятися автоматично на електронну адресу ЦНАПу, що пришвидшить отримання послуги.

На даний час у Центрі можливо отримати 145 (31 в 2021 роціадміністративні послуги, які надаються через працівників центру та планується збільшення кількості надаваних послуг.
      Загальна кількість звернень станом за 2021-2023рр. до Центру становить 24039, з них:

-    паспортні послуги (вклейка фото) –20;

-    реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання – 651;

- видача витягів з РТГ  1205;

-    адміністративні послуги соціального характеру –4 419

адміністративні послуги ДЗК  110

Центр надання адміністративних послуг Великобудищанської сільської  ради постійно надає послуги взяття на облік внутрішньо переміщених осіб  з отриманням статусу ВПО і  оформлення допомоги на проживання.

З 1.04.2022  ЦНАПом   самостійно сформовано 1491 справу щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та вчасно видано  відповідні довідки ВПО.

З метою забезпечення призначення внутрішньо переміщеним особам інших видів державних соціальних допомог, пільг та компенсацій відповідно до чинного законодавства з метою визначення права на державні соціальні гарантії за місцем тимчасового перебування   виконавчий  комітет Великобуди-щанської  сільської  ради  співпрацює з громадськими фондами, які надають додаткові кошти та підтримку даній категорії громадян .

Також ЦНАП приймає звернення від учасників бойових дій та членів сімей загиблих ( померлих ) ветеранів війни  щодо їх пільгового забезпечення на отримання житлово-комунальних послуг та  забезпечення твердим паливом та скрапленим газом з внесенням даних до єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків через Програмовий комплекс «Соціальна громада» до Головного управління Пенсійного фонду.

Надійшло коштів за надані послуги до місцевого бюджету у період з 2021 року по 01.11.2023 року 1969 328,43 грн (за 2021 рік- 651 886,45 грн.; за 2022 рік – 422 274,97 грн., за 2023 рік – 895 167,01 грн.)

Для покращення якості надання адміністративних послуг населенню через ЦНАП працівники постійно продовжують роботу щодо підвищення професійного рівня та  рівня цифрових навичок. Спеціалісти постійно навчаються на он-лайн нарадах  по питаннях надання адміністративних послуг і пройшли навчальні уроки на платформі «Дія.Освіта», проходять навчальні вебінари та вивчають зміни в законодавстві

Працівники  підключились та отримали доступ до інформаційної системи «Вулик», яка  має доступ до держреєстрів та проводить обмін даними онлайн, у електронному вигляді.

ЦНАП підключено до програмного комплексу , проведено навчання щодо роботи з ПК « Соціальна громада» та Реєстру територіальних громад і до Єдиного державної електронної системи у сфері будівництва ( АРМ ЦНАП).

ЦНАП зареєстрований як користувач до промислового середовища  ЄІССС та забезпечує реєстрацію фахівцями ЦНАПу  6 допомог в ЄІССС  згідно чинного законодавства .

Проводиться комунікаційна робота з ДП ІОЦ Мінсоцполітики (розробники програмного комплексу), у тому числі  шляхом листування щодо удосконалення  програмного комплексу.
      Отже, жителі Великобудищанської сільської ради  отримують широкий спектр адміністративних послуг завдяки злагодженій роботі працівників центру надання адміністративних послуг сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь