Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Звіт про роботу Служби у справах дітей виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради за 2021-2023 роки

Дата: 25.12.2023 08:26
Кількість переглядів: 172

 

Служба у справах дітей здійснює облік дітей, залишених без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які проживають у сім`ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

       У Службі у справах дітей створено комплексну систему захисту інформації та підключено до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» (ЄІАС «Діти»), забезпечено ведення єдиного банку даних, де постійно оновлюється інформація про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей опікунів, піклувальників, та дітей, що проживають в сім`ях, які опинились в складних життєвих обставинах.

      Станом на 01.11.2023 року на обліку Служби перебуває:

-   11  дітей, позбавлених батьківського піклування;

  * 8 перебувають під опікою/піклуванням;

  *3 перебувають у державних закладах;

-  2 дітей, позбавлених батьківського піклування, прибули із інших територій (ВПО);

- 2 дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (виконавчим комітетом надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів).

        На території громади проживає – 3 опікунів , які виховують – 5 дітей;

- 10 дітей із 4 сімей – діти, які опинились у складних життєвих обставинах.

З первинного обліку протягом звітного періоду було знято 2 дітей, позбавлених батьківського піклування (причина – досягнення дитиною повноліття, яким із бюджету громади виплачено одноразову допомогу по досягненню ними повноліття, відповідно до Програми «Соціальний захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2021-2024 роки).

       Рішенням виконавчого комітету на квартирний облік взято 2 дітей, віком від 16-17 років. Всього працівниками служби підготовлено 19 проєктів рішень засідань виконавчого комітету.

З метою соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, інших категорій дітей за період 2021-10 місяців 2023 року проведено  25 засідань Комісії з питань захисту прав дитини;

Засідання оформлені протоколами із зазначенням прийнятих рішень. 

- 9 засіданнь Координаційної ради служби у справах дітей виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради, які також оформлені протокольно. 

Працівниками служби спільно зі старостами старостинських округів (6) та поліцейськими офіцерами громади здійснюється перевірка умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також здійснена перевірка умов проживання всіх дітей, які перебувають на обліку ССД (сім`ї опікунів та піклувальників, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів). Всього проведено 86 профілактичних рейдів (обстежено 127 сімей). У ході рейдів у листопаді 2022 року виявлено дитину, яка залишилася без батьківського піклування. Подано позов до суду про позбавлення батьківських прав батька. Дитина отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування, що дало можливість навчатися на повному державному утриманні. Всього юридичний статус отримали дві дитини. Малолітня дитина влаштована в сімейні форми виховання, під опіку громадян України.

Розроблено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 З метою запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, у тому числі пияцтву та наркоманії, попередження домашнього насильства та булінгу працівниками служби для здобувачів освіти громади проведено  інформаційно - просвітницькі заходи: лекції з елементами бесіди, бесіди з елементами тренінгу, індивідуальні бесіди на теми: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Відповідальність неповнолітніх за вчинені правопорушення», «Підліток і право», «Стоп, булінг», «Торгівля людьми-сучасне рабство» та ін.

Інформація про проведені заходи висвітлювалася через соціальні мережі.

 

Начальник служби                                                                                            Ніна ГОРБУЛЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь