Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

На базі Веприцького опорного ліцею проведено територіальний семінар-практикум для вчителів трудового навчання (технологій)

Дата: 21.12.2023 11:24
Кількість переглядів: 65

 

Освітня трансформація торкнулася і предмету трудового навчання та технологій з урахуванням його специфічного практико-орієнтованого наповнення та швидкого розвитку технологічного прогресу. Ця тенденція продовжуватиме наростати у вітчизняній економіці, отже, питання трансформації методології викладання трудового навчання та технологій потребуватиме подальших досліджень із метою пристосування до новітніх змін.

Саме з цією метою, 19 грудня 2023 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Веприцького опорного ліцею Великобудищанської сільської ради проведено територіальний семінар-практикум для вчителів трудового навчання (технологій) «Впровадження нових модулів навчання до програми НУШ «Технології» 5-6 класи».

Захід відкрив консультант комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Лисенко Віталій Володимирович, який ознайомив присутніх з програмою роботи семінару, його головними завданнями.

Директор Веприцького опорного ліцею Великобудищанської сільської ради Іщенко Ірина Іванівна привітала учасників заходу та наголосила на тому, що  сьогодні перед закладом постає складне завдання, яке полягає у створенні умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного громадянина України. Тому потрібно не просто дати учню базовий рівень освіти, а сформувати компетентності, яких потребує  суспільство: здібність навчатися все життя, комунікативність, творчість та креативність, самовдосконалення, здатність робити вибір та нести за нього відповідальність, високий рівень самостійності особистості.

У ході практичної частини заходу вчитель трудового навчання (технологій) Веприцького опорного ліцею Великобудищанської сільської ради Іщенко Людмила Миколаївна  провела три майстер-класи: «Подарунок від Миколая»: розпис пряників; «Тепло Різдва»: виготовлення свічок з вощини; Свято наближається»: виготовлення новорічної іграшки з фоамірану.

Учасники майстер-класу, працюючи в групах активно працювали над розписом пряників, виготовленням свічок з вощини та новорічної іграшки з фоамірану. Учитель демонструвала свою майстерність, чіткість, правильність, конкретність дій на кожному етапі роботи.

За підсумками заходу вироблено рекомендації для практичного використання в роботі вчителями трудового навчання (технологій) закладів загальної середньої освіти.

Висловлюємо вдячність колективу Веприцького опорного ліцею Великобудищанської сільської ради за теплу та затишну атмосферу доброзичливості, взаєморозуміння, щирості; допомогу та підтримку у проведенні заходу.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Віталій ЛИСЕНКОФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь