A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

УКФ розпочав приймати заявки на грантову програму «Культура без бар'єрів»

Дата: 29.11.2023 10:22
Кількість переглядів: 74


 

З 15 листопада Український культурний фонд розпочав приймати заявки на грантову програму «Культура без бар'єрів». Кінцевий термін подачі – 15 січня 2024 року. 

«Український культурний фонд продовжує реагувати на виклики сьогодення та своєчасно адаптовуватися під них. Як і було анонсовано нами на початку листопада, програма "Культура без бар'єрів" все ж зазнала певних змін. Зокрема, ми розширили пріоритетні напрямки ЛОТу 2 "Безбар'єрне суспільство". Додали в них запит на проєкти, що використовують мистецькі практики як інструменти соціальної адаптації людей з інвалідністю та осіб, які фізично та ментально постраждали внаслідок війни», – розповів Владислав Берковський, виконавчий директор УКФ.

Цілі програми «Культура без бар'єрів»: 

розширити доступ для маломобільних груп населення, осіб з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі людей з інвалідністю внаслідок війни, до створення культурного продукту та залучення до культурно-мистецького життя України;

розвивати творчий потенціал митців з інвалідністю та сприяти їхній професіоналізації;

інтегрувати інклюзивні мистецькі практики в культурне середовище України;

сприяти створенню інклюзивного культурно-мистецького продукту;

сприяти підтримці інклюзивної мистецької освіти в Україні;

сприяти створенню безперешкодного життєвого середовища у соціальній, культурній та освітній сферах для маломобільних груп, людей третього віку 50+, родин з дітьми до 6 років, осіб з інвалідністю;

промотувати принципи безбар’єрного суспільства в українській спільноті через подолання упередженого, стереотипного або дискримінаційного ставлення до людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; виховання в суспільстві поваги до їхніх прав через підтримку культурно-мистецьких продуктів, які актуалізують тему інклюзії.

Програма складається з двох ЛОТів:

ЛОТ №1. «Підтримка митців з інвалідністю» (пріоритети підтримки та інструкція – за посиланням).

ЛОТ №2. «Безбар’єрне суспільство» (пріоритети підтримки та інструкція – за посиланням). 

Хто може бути заявником:

заявником ЛОТу №1 «Підтримка митців з інвалідністю» може бути юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства (без обмеження щодо строку реєстрації), за винятком тимчасово окупованих територій України.

заявником ЛОТу №2 «Безбар’єрне суспільство» може бути юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що зареєстрована на території України відповідно до чинного законодавства не менше, ніж за 1 рік на дату оголошення конкурсу, за винятком тимчасово окупованих територій України.

Який розмір фінансування можна отримати:

ЛОТ №1 «Підтримка митців з інвалідністю»: мінімальна сума гранту (не може бути зменшена) – 300 тис. грн, максимальна сума гранту (не може бути збільшена) – 800 тис. грн.

ЛОТ №2 «Безбар’єрне суспільство»: мінімальна сума гранту (не може бути зменшена) – 500 тис. грн, максимальна сума гранту (не може бути збільшена) – 1 млн грн.  

Які проєкти можна реалізувати: 

ЛОТ №1 «Підтримка митців з інвалідністю»: інклюзивні видання, виставка/експозиція, відеоконтент, радіоконтент, телепередача, колекція/показ (мода), створення артоб'єкта. 

ЛОТ №2 «Безбар’єрне суспільство»: культурно-мистецький проєкт. 

Як взяти участь:

Ознайомитись з інструкціями до конкурсу, де зазначені календар та процедура відбору заявок, а також відповіді на всі можливі питання.

Зареєструватись на сайті УКФ як заявник.

Обрати програму «Культура без барʼєрів» та відповідний ЛОТ, заповнити заявку та підписати її ЕЦП. За цим посиланням є покрокова інструкція «Як подати заявку?».
Український культурний фонд 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь