Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗВІТ Старости Книшівського старостинського округу за 1 півріччя 2023 рік

Дата: 05.09.2023 17:16
Кількість переглядів: 130

 

ЗВІТ

Старости

Книшівського старостинського округу

Галини ДМИТРЕНКО

за 1 півріччя  2023 рік

Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Статутом Великобудищанської сільської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про роботу Книшівського старостинського округу за 1 півріччя  2023  року.

За посадою  є членом виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Книшівка, Броварки та Дучинці. Сприяю підготовці документів, що подаються до Великобудищанської сільської ради та виконавчого органу, виконанню на території округу сільської ради Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням сільської ради. Беру участь у засіданнях виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради.

Прийом громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів. Здійснюється моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Жителі села беруть активну участь в соціально-економічному та культурному житті округу. Надаються пропозиції щодо ремонту доріг комунальної власності, вуличного освітлення, благоустрою села. Надається допомога жителям громади щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам сільської ради та її виконавчого комітету.

Загальна площа Книшівського старостинського округу становить 50,872 км².

Станом на 30  червня 2023 року на території Книшівського старостинського округу налічується  648 господарств, де зареєстровано 925 чол. У с. Книшівка – 587 чол., с. Броварки  255 чол., с. Дучинці8чол.

За звітний період померло 19 осіб, народилась 3 дітей.  

Протягом 2023 року видано довідок різного характеру – 286, перевірено та складено72 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання.

       На території старостинського округу знаходяться  Книшівський заклад загальної середньої освіти, дитячий садочок «Вишенька», Книшівський   СБК,  Броварківський сільський клуб, дві сільські бібліотеки, поштове відділення зв’язку, амбулаторія загальної практики сімейної медицини,  фельдшерсько-акушерський пункт, місцевий загін пожежної охорони. На території села є Свято-Троїцька церква. Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць. Систематично проводиться впорядкування територій біля подвір’їв господарств жителів сіл, пам’ятних місць. 

З початку проведення військових дій в нашій країні Книшівським  старостинським округом прийнято 125 ВПО. На даний час на території сіл Книшівського старостинського округу мешкає 76 ВПО.

Неодноразово всі ВПО отримували гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, засобів гігієни. Старостинський округ бере участь у програмі «Прихисток». 11 домогосподарств, які розмістили в своїх домоволодіннях ВПО, отримують компенсацію за проживання у них внутрішньо переміщених осіб.

 37 осіб старостинського округу  беруть участь в російсько-українській війні.

Протягом І півріччя 2023 року на території сіл Книшівського старостинського округу було виконано наступні заходи:

  • проведено благоустрій сіл старостинського округу (очистка доріг від       снігу,  посипка доріг піщано-соляною сумішшю, висадка саджанців дерев, грейдерування доріг, прибирання кладовищ, підрізання дерев, упорядкування місця відпочинку біля водойми, проводились заходи по обкосу трави, вирубки чагарників, у належному стані підтримуються прилеглі території біля дитячих майданчиків, пам’ятників та пам’ятних знаків, автобусних зупинок,   проводилися суботники з впорядкування території сіл Книшівського старостинського округу.
  • проведено капітальний ремонт меморіального комплексу загиблими солдатам в с.Книшівка;
  • пофарбовано автобусні зупинки, Броварківський сільський клуб, дитячі та спортивні майданчики;  
  • закуплено та встановлено паркан в с.Книшівка «Центральний парк» 40м.
  • проводилося висипання щебеневою сумішю доріг в с. Дучинці по вул. Драгоманова, с. Броварки вул. Лесі Українки;
  • проведено поточний ремонт дороги Хитці-Бакути;
  • проводиться збір гуманітарної допомоги ЗСУ;
  •  ведеться облік пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи осіб пільгових категорій в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії;
  •  ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій.

 

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності сільському голові, працівникам сільської ради, робітникам всіх установ та закладів, депутатам, підприємцям, одноосібникам всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашого старостинського округ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь