Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетних призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 22.05.2023 10:08
Кількість переглядів: 44

 

1

Назва предмета закупівлі

Розподіл електричної енергії за ДК: 021:2015: 65310000-9 Розподіл електричної ененргії.

2

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Споживання та використання електричної енергії для потреб споживача здійснюється за умови забезпечення розподілу електричної енергії тільки на підставі укладеного, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» ( від 25.12.2015 р. № 922-VIII), Закону України «Про ринок електричної енергії» (від 13.04.2017р №2019-VIII), Правил роздрібного ринку електроенергії (затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. №312), Кодексу систем розподілу (затверджений постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. №310) та Кодексу комерційного обліку електричної енергії (затверджений постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. №311), договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії (укладається з відповідним оператором системи розподілу до мереж якого приєднано мережі споживача і який надає послуги в межах території здійснення ліцензованої діяльності). Таким чином для безперебійного забезпечення електроенергією та сталої роботи об’єктів Виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради необхідно (у відповідності з вимогами чинного законодавства України) визначити оператора системи розподілу (передачі) й укласти з ним Договір споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії. Надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії є діяльністю, для провадження якої необхідно отримання спеціального дозволу (ліцензії) що надається визначеним чинним законодавством України Регулятором (Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Скорочено - НКРЕКП).

Постановою НКРЕКП від 16.11.2018 № 1442 АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Полтавської області (в межах розташування системи розподілу електроенергії, що перебуває у власності АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»,  чи  інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата). Електричні мережі всіх об’єктів Виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради технічно (конструктивно) приєднано до системи розподілу електроенергії, яка знаходиться у власності АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».

Оскільки передача електричної енергії до мереж об’єктів Виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради системами розподілу інших операторів з технічних причин неможлива, то укладання Договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії можливе виключно тільки з АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО». Крім того АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»  є природним монополістом, який проваджує господарську діяльність у сфері енергетики (за видом – «Розподіл електричної енергії») на території Полтавської області, відповідно до зведеного реєстру суб’єктів природних монополій станом на 31.03.2023 року, що розміщений на офіційному інтернет-сайті Антимонопольного комітету України (режим доступу: https://amcu.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/berezen-1.pdf).

Отже, зважаючи на вищенаведене, Закупівля для Замовника може бути здійснена на підставі підпункту 5 пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12.10.2022 № 1178 в зв’язку із відсутністю конкуренції з технічних причин шляхом укладання договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару.

3

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення

Розмір бюджетного призначення по коду згідно з КЕКВ (для бюджетних коштів) 2240 “Оплата послуг                (крім комунальних)” – 222 273,77 грн.

Очікувана вартість закупівлі - 222 273,77 грн.

Плановий обсяг – 158 000 кВт-год

 

4

Посилання на закупівлю

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-05-19-003254-a

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь