Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

23 квітня – Всесвітній день книги і авторського права

Дата: 23.04.2023 14:52
Кількість переглядів: 75

 

Традиція святкування Дня книжки народилася в Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку.

Книги – це мудрість століть. Споконвіку книги користувалися величезною пошаною в усіх народів світу. І український народ здавна високо цінував книгу. Скільки фольклорних перлин, прислів’їв і приказок існує в народі про книгу, як от «Дім без книги – день без сонця», «Золото добувають із землі, а знання – з книжок», «День без книги, що обід без сонця».

Чи зможе людина прожити без книги? Напевно, так. Нудно, нецікаво, духовно бідно. Та людство – ні. Як сказав Дені Дідро: «Людина перестає мислити, коли перестає читати». Книга навчає нас рідної мови, допомагає усвідомлювати красу слова.

Ми живемо в ХХІ столітті – інформаційному періоді, коли все частіше виникають запитання: обирати друковану чи електронну книжку? Кожна має свої переваги. Деяким з нас конче необхідно тримати книжку в руках, вдихати її аромат, перелистувати сторінки… Друковані книги розвивають наше мислення, допомагають впоратися зі стресом, поповнюють словарний запас, розвивають творчі здібності, активізують мозкову діяльність, тренують пам'ять, розвивають логіку.

Сила книги безмежна, вона відкриває безмежний світ. Великий учитель Василь Сухомлинський підкреслював: «Без пристрасті до книжки людині недоступні культура сучасного світу, інтелектуальне й емоційне вдосконалення».

У Всесвітній день книги і авторського права вітаємо всіх шанувальників книги а також авторів, письменників, поетів, видавців та людей, справи яких пов’язані із творчістю та авторством! Бажаємо невичерпного натхнення і легкого пера, міцного здоров’я та радості від власної праці!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь