Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Міста Героїв: символи українського спротиву та незламності

Дата: 25.03.2023 11:24
Кількість переглядів: 59

 

До річниці звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України стартувала медіакампанія під назвою «Міста Героїв».

У межах кампанії ми відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.

ОХТИРКА – містечко на Сумщині, яке опинилось в оточенні російських військ на початку вторгнення. Враховуючи стратегічне значення цього напрямку, бої за Охтирку є окремою сторінкою оборонних боїв у ході російського вторгнення в Україну.

Через стратегічне розташування Охтирки її захоплення було дуже важливим для російського командування. У разі захоплення містечка для російських окупаційних військ відкривався прямий шлях на Полтаву і Миргород, через Гадяч на Київ, а також на південь у бік Харкова. Попри запеклі бої, облоги та обстріли місто не скорилося окупантам і було нагороджено званням «міста-героя».

У найскладніші часи Полтавщина підставила плече Охтирці. Наша область прихистила тисячі людей, які рятувалися від війни. Ми відправили тонни гуманітарної допомоги для тих, хто вирішив залишитися в місті. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною. 

Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки. Дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони.

Торік, 24 березня, Президент підписав указ, яким присвоїв Охтирці звання «Міста-героя України».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь