A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Звіт старости Вельбівського старостинського округу Анатолія КОЙЛА за 2022 рік

Дата: 14.03.2023 10:42
Кількість переглядів: 308

 

 Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Регламентом  Великобудищанської сільської ради , Положенням по старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про роботу Вельбівського старостинського округу за період  2022 року.

   За посадою я є членом виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Вельбівка - 1111 жителі, 432 господарства; Запсільське - 34 жителів, 18 господарств; Тепле  - 324 жителі, 131 господарство;  Тютюрівщина  – 32 жителів, 23 господарства.

     Як староста, брав участь у всіх пленарних засіданнях Великобудищанської сільської ради, її виконавчого комітету та в нарадах різного спрямування, де представляю інтереси мешканців старостату. Виконую доручення сільської ради, її виконавчого комітету та сільського голови, інформую їх про виконання доручень.

     Сприяю підготовці документів, що подаються до Великобудищанської сільської ради та виконавчого органу, виконанню на території округу сільської ради Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням сільської ради.

   Прийом громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів сіл. Здійснюється моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. За характером порушених у зверненнях питань головне місце займають питання комунальної та соціальної сфер: капітальний ремонт доріг, водопровідних мереж.   Жителі сіл  беруть активну участь в соціально-економічному та культурному житті округу. Надають допомогу збройним силам України.

   Як один із напрямків роботи надання адміністративних послуг населенню є видача довідок та актів різноманітного характеру громадянам у межах наданих повноважень, прийняття документів для оформлення субсидії на комунальні послуги жителів населених пунктів старостату, надається допомога мешканцям щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам сільської ради, її виконавчого комітету та інших інстанцій, а також надається допомога внутрішньо переміщеним особам в оформленні необхідних документів, пошуку житла, надання допомоги в облаштуванні їх по місцю тичасовсого перебування (ліжка, пральні машинки, холодильники та інше), а також у видачі гуманітарних допомог. Для  тимчасово переміщених осіб, які проживають на території Вельбівського старостату  у   Вайбер спільноті створена група  для інформування  надходжень допомог та  вирішення їх  проблемних питань.

   Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії, а також готуються пакети документів на розгляд виконкому для видачі одноразових матеріальних допомог сім»ям військових, які служать в ЗСУ, жителям старостату на лікування .

   Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики, встановлених законодавчими актами України, актами сільської ради. Працюю для покращення умов життя та побуту населення округу. 

   У старостинському окрузі  працює Вельбівська амбулаторія загальної  практики сімейної медицини, Теплянський  фельдщерсько-акушерський пункт, Вельбівський сільський будинок культури,  Теплянський клуб, сільські бібліотеки  в с. Вельбівка та с. Тепле, поштове відділення зв’язку в с. Вельбівка. На території села Вельбівка є Свято-Троїцька православна церква. Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць. Систематично проводиться впорядкування територій біля подвір’їв господарств жителів сіл, пам’ятних місць.

    За звітний період було проведено передачу на баланс комунального господарства «Добробут» Великобудищанської сільської ради  свердловини, водонапірної  вежі, водопровідної мережі, запірної арматури та відповідної документації в селі Вельбівка. ТОВ «Агро край» в селі Тепле проводить передачу свердловини на колишній МТФ, авто гаражі.

   За 2022 рік на території сіл старостинського округу проведені наступні роботи

Дороги

1. За кошти сільської ради, відповідно до проекту, проведений капітальний ремонт дороги по вулиці Центральній на суму до двох мільйонів грн.

2. За кошти виконавчого  комітету сільської ради для поточного ремонту доріг в селі Тепле було завезено 50 тонн щебеневої суміші, в с.Запсільске – 25 тонн, с.Тютюрівщина – 25 тонн, с.Вельбівка – 100 тонн.

3. Проведено поточний ремонт доріг місцевого значення силами жителів села Тепле по вулиці Озерній та Борисова відпрацьованим асфальтом (транспорт ТОВ «Агрокрай» в рахунок виконання соцугоди).

4. Силами жителів села Тепле проведено поточний ямковий ремонт відфрезерованим асфальтом   доріг по вул. Борисова, Садова, Мічуріна та Набережна в селі Тепле (транспортом ТОВ «Агрокрай» в рахунок виконання соцугоди, а також технікою місцевих жителів).

5. За спонсорські  кошти Сергія  Попельнюха було завезено 58 тонн щебеня з міста Полтави з подальшим розгортанням щебеню погрузчиком МК «Агроленд» (Катькало Валерій) на облаштування по вулиці Садовій біля кладовища.

6. За  рахунок коштів виконавчого комітету сільської ради було проведено профіліровку, вирівнювання та засипку щебенем  проблемних  ділянок дороги по вул. Поштова, Лугова, Перемоги , Шевченка, Миру в с. Вельбівка.  

7. Було проведено  грейдерування доріг в с.Вельбівка, Запсільське та Тепле..

 

Благоустрій

 

1. У травні та вересні минулого  року  було проведено впорядкування сміттєзвалища в селі Вельбівка за рахунок виконавчого комітету сільської ради технікою ТОВ «Укрнафта» .

2. Силами  жителів села Вельбівка була проведена ліквідація стихійних сміттєзвалищ  в лісових масивах  та проведені суботники по прибиранню кладовищ в населених пунктах старостату. Було вивезено  близько 12 кубів порослі та сміття.

3.  Було продовжено   реалізацію проекту,  який  здобув перемогу у  «Бюджеті участі»  за 2020 рік «Оновлення насадження парку «Перемога» з урахуванням зимової орнітофауни с. Вельбівка Гадяцького району», а саме – встановлені паркові лавочки та смітники.

 4. Проводилося поточне прибирання прилеглої території зупинок  громадського транспорту в с. Вельбівка та с. Тепле силами працівників центру зайнятості .

5. Постійно проводилася боротьба з карантинним бур'яном - амброзією полинолистою механічним та хімічним способом працівниками центру зайнятості.

6. За сприянняv Вельбівського лісгоспу була придбана та встановлена автобусна зупинка в с.Вельбівка біля кафе «Лісова пісня» з подальшим її  вкриванням черепицею та фарбуванням (за кошти директора ФГ «Агродім Деметра» Крата О.П.)

7. Адміністративною комісією при виконавчому комітеті  Великобудищанської сільської ради були винесені 3 постанови  щодо   спалювання сухої рослинності та попереджено про адміністративну відповідальність 3-х правопорушників.

Медицина.

1. За  кошти сільської ради та субвенцію на медицину  проведений поточний ремонт внутрішнього приміщення Вельбівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини з облаштуванням санвузла та  пандуса для осіб з інвалідністю, також проведений ремонт покрівлі  та  східців.

 Освіта.

1. За кошти сільської ради в ЗДО «Росинка» в с.Вельбівка був встановлений паркан.

2. У Вельбівській ЗОШ І-ІІ ступенів був проведений поточний ремонт покрівлі за кошти сільської ради.

3. На даний час у Вельбівській ЗОШ  облаштовано  сховище  для збереження життя учнів та персоналу школи у воєнний стан.

Культура.

1. На базі Вельбівського СБК облаштований Пункт Незламності та пункт видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам із залученням працівників закладу культури  .

2. Художніми колективами  Вельбівського СБК та Теплянського клубу проводилися  заходи до державних свят в режимі онлайн.

3. Працівниками Вельбівського СБК та ініціативними групами місцевих жителів неодноразово проводилася заготівля тушонки та інших продуктів харчування, збиралася та відправлялася гуманітарна допомога для воїнів ЗСУ та постраждалих від військових дій громадянамтакож  виготовлялися маскувальні сітки для ЗСУ, теплі речі .

4. Були проведені підготовчі роботи для проведення  Всеукраїнського благодійного Марафону, на якому збирали кошти для ЗСУ.  

Комунальне господарство

1. Проведений поточний ремонт по заміні водопровідної мереж по вулиці Поштовій в селі Вельбівка.

2. Проведений ремонт і промивка  скважини в с.Вельбівка за рахунок коштів сільської ради .

3. Проведена заміна водонапірної башні в с.Тепле за кошти незаборонені чинним законодавством ( зварювальні роботи та автокран від ТОВ «Агрокрай»).

4. За кошти місцевих жителів с.Тепле був проведений ремонт і заміна  глибинного водяного насоса ( Техніка ТОВ «Агрокрай» в рахунок виконання соцугоди).

5. Облаштовано оглядовий колодязь водопровідної мережі по вул Садова в селі Тепле за кошти незаборонені чинним законодавством.

6. За кошти сільської ради, КП «Добробут» були проведені роботи по облаштуванню оглядового колодязя та реконструкціz   водопровідної мережі по вул.Поштова в с.Вельбівка з подальшими дворовими підключеннями. 

                                          Соціальний захист

1.Неодноразово вручалися харчові набори та волонтерська допомога благодійних фондів внутрішньо переміщеним особам  та соціально незахищеним верствам населення, які  опинилися e складних життєвих умовах та  потребували допомоги.

2 Працівниками старостату постійно формуються справи для отримання матеріальних допомог пільговим категоріям громадян – учасникам бойових дій та учасникам ЧАЕС та на лікування хворим жителям старостату. 

3. Службовий автомобіль старостату постійно виділяється для потреб мобілізованих в ЗСУ жителів старостинського округу  та поїздок хворих жителів старостату в лікувальні заклади.

 

    Я хочу подякувати сільському голові Шаблію Миколі Івановичу, працівникам сільської ради, депутатам  сільської ради, eсім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто робить наш Вельбівський старостинський округ кращим.

Староста
Вельбівського старостинського округу 
Анатолій КОЙЛО.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь