A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗВІТ старости Бобрицького старостинського округу Світлани ВЕЛЬБОЙ за 2022 рік

Дата: 14.03.2023 10:28
Кількість переглядів: 1464

 

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Великобудищанської територіальної громади, Регламентом сільської ради, Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Великобудищанською територіальною громадою звітую про свою роботу за 2022 рік.

До складу Бобрицького старостинського округу входять наступні населені пункти: село Бобрик та Педоричі.

У селі Бобрик працює сільський клуб та бібліотека, ДНЗ Калинка”, фельдшерський пункт, пересувне поштове відділення, яке надає різні послуги та працює два рази на тиждень, три магазини, у яких завжди є товари першої необхідності. На території села є Свято-Покровська церква.

Кількісні дані населення:

Загальна площа старостинського округу становить 508га., з них Бобрика-420га., Педоричі-88га.

Загальна кількість зареєстрованих на території старостинського округу станом на 01.01.2023 року складає 523 особи: з них в с. Бобрик496; Педоричі 27.

Міграційний рух населення наступний: 

  • прибуло0,
  • вибуло3 особи,
  • народилося3 дітей,
  • померло – 16 осіб.

Соціальний захист населення

На території старостинського округу проживають:

  • 1 – сім’я зі статусом багатодітна (виховується 3 дитини);
  • 5 - учасників АТО;
  • 11 - захищають Україну від російських загарбників;                      
  • Протягом звітного періоду видано довідок різного характеру - 378;
  • Зареєстровано та видано довідок ВПО - 103;
  • Видано витягів - 35;
  • Оформлено субсидій - 28.                                                   

Завдяки комплексній програмі соціального захисту окремих категорій населення Великобудищанської територіальної громади Турбота проводилась одноразова матеріальна допомога:

  • онкохворим - 2 (по 5000,00грн)

  • лікування, у тому числі на проведення складного хірургічного втручання - 2  (по 3000,00грн)

  • сім’ям у зв’язку з народженням  дитини – 2  (по 10000,00грн)

  • військовослужбовцям у складі Збройних Сил України 6 ( по 6000,00грн)

  • військовослужбовцям до Дня захисників і захисниць України 11 (по 1000,00грн)

  • допомога особам, які потрапили у скрутне матеріальне становище - 4 (по 1000,00грн)

  • учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС - 1 (по 500,00грн)

  • вдовам загиблих під час ліквідації аварії на ЧАЕС - 1 (по 500,00грн)

 

Відповідно до покладених на мене повноважень:

- беру участь у засіданнях виконавчого комітету сільської ради, виконую доручення сільської ради, її виконавчого комітету, сільського голови, інформую їх про виконання доручень;

 - сприяю виконанню на території старостинського округу Програми соціально-економічного та культурного розвитку затверджених рішенням сільської ради;

- щодня з 8:00 год до 17:00 год та в позаробочий час здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. У межах компетентності старости надаю рекомендації та консультації.

Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Усім громадянам, які звернулись за допомогою або роз’ясненням, надано необхідну інформацію та перелік необхідних документів, контактні телефони, адреса тощо. 

Протягом року здійснюється оповіщення військовозобов’язаних, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. Також ведеться облік пільгових категорій, які проживають на території старостинського округу, облік погосподарських книг, прописка та виписка громадян округу здійснюється згідно програми РТГ.

Не допускаю на території старостинського округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики встановленими законодавчими актами України, актами сільської ради, правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Повномаштабна війна проти агресора рф, внесла свої корективи в план розвитку нашого старостату. Проекти, які планувалися на 2022 рік,  на жаль, не реалізовані.

Цей важкий для всіх нас рік обєднав жителів нашої громади. Постійно проводиться підготовка та відправка допомоги ЗСУ. Сюди входять: продукти харчування, домашня випічка, теплі речі, захисні сітки, окопні свічки, також жителями округу було придбано шини на різні транспортні засоби, бронежилети та відправлено захисникам.

Проводиться активна робота з поселення та підтримки внутрішньо переміщених громадян. За сприяння різних фондів проводиться видача продуктових наборів,  засобів гігієни, побутової хімії та одягу

Ведеться робота в програмі Прихисток, зареєстровано 13 домогосподарств, 33 ВПО.

На території округу працює 3 соціальних працівники, які обслуговують та надають допомогу 26-ти особам. Надається безкоштовні послуги перукаря та швачки. Щосереди здійснює маршрут пільговий автобус Бобрик-Гадяч.

 

За звітний період на території сіл старостинського округу проведені наступні роботи:

 

1. Затверджений  генеральний план села Педоричі.

2. Проведено громадське слухання  на тему: Питання аукціону з продажу під розбирання незавершеного будівництва адміністративного приміщення за адресою с. Бобрик, вул. Центральна 57а.

3. Розроблений технічний паспорт на приміщення сільської ради та адмінприміщення незавершеного будівництва.

   4. Подано клопотання до ТОВ Агро-Край про передачу об’єкта нерухомого майна по вулиці Діхтяря 7, артезіанської свердловини та водонапірної башти, на баланс КП Добробут.

5. Завезено та розгорнуто щебеневу суміш по вулицях: Забайкал, Левада, Дружби, Лісова, пров., Шевченка с. Бобрик та  с. Педоричі вул. Сумська.

6. За допомоги підприємства Агенство місцевих доріг провели частковий ремонт дороги Бобрик-Веприк та встановили по вул. Центральна автобусну зупинку.

7. У зв’язку зі збройною агресією російської федерації та запровадженням на території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 Про введення воєнного стану в Україні”, проведено громадське обговорення  з мешканцями села Педоричі щодо перейменування вулиці Гагаріна. (Запропоновано змінити на вулиця Садова).

8. Щотижня за сприяння КП Добробут проводиться збір та вивіз сміття.  

9. ТОВ Нафтогаз забезпечують транспортом для впорядкування сміттєзвалищ.

10. На прохання жителів установлена бесідка по вул. Центральна. 

11. За кошти Великобудищанської сільської ради придбано холодильник та компютерний стіл для відділення ФАП та бензопилу у сільський клуб.

12. Надається безкоштовно службовий автомобіль для транспортування хворих до медичних закладів Миргородського р-н.

13. Шкільним автобусом проводиться регулярний підвіз дітей до навчального закладу в село Веприк.

14. Постійно здійснювалася робота КП Добробут щодо покосу узбіччя доріг та стадіону.

15. Місцевим жителем Блоха О.П. проведено зварювальні роботи  гойдалки на дитячому майданчику.

16. Службовим автомобілем здійснювали підвіз працівників пошти для видачі пенсій жителям сіл.

17.  Проводяться роботи по облицюванню колон в будівлі Бобрицького старостату (зроблено металевий каркас, заштукатурено цементовою сумішшю). За кошти спонсорів було придбано металеву водостічну систему та змонтовано майстрами на дах будівлі. Закуплено матеріали та проведено монтаж  електричного освітлення.

18. Благоустрій села. Кожного року зусиллями працівників старостинського округу, сільського клубу, дитячого садочку, соціальної сфери, депутатів  та небайдужих жителів села проводиться упорядкування кладовища, фарбування та побілка  автозупинок у селах Бобрик та Педоричі, вирубування чагарників та викошування бур’янів, вивезення сміття та завезення піску на пляж, прибирання території парку від листяного покриву та його  вивезення.

19. Виготовлено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Бобрик та с. Педоричі. 

20. Силами працівників старостату та за сприяння ФОП Чемерис О.В. та Момот О.В., які безкоштовно надали послуги по розпилюванні деревини, приведено в належний стан території відпочинку біля річки Псел (побудовано 4 бесідки, столик, гойдалка).

21. Розроблена клумба на території садиби Масюкових: висаджено 25 кущів самшиту, 4 кущі ялівця та 3 модрини; 150 саджанців берези біля ФАПу та алеї Миру; 30 саджанців каштану та 20 саджанців клену в парку.

22. До Дня людей похилого віку жителі старостинського округу, кому за 90 років, отримали продуктові набори в кількості 4 шт.

23. До Дня захисту дітей працівниками сільського клубу проведено розважальну програму Щоб сонцю і квітам усміхались діти.

24. До Дня Святого Миколая за сприяння ТОВ Чорнухи-Агро 6 дітей дошкільного віку отримали солодкі подарунки.

25. В адміністративному приміщенні Бобрицького старостинського округу створений Пункт незламності”.

Заплановано на 2023 рік:

  • замінити огорожу навкруги кладовища;

  • замінити паркан в центрі села;

  • виготовити своїми силами  парканні лавочки та установити  на подвір’ї маєтку;

  • провести поточний ремонт доріг Педоричі-Бобрик;

  • посприяти у  передачі об’єкта нерухомого майна розташованого по вул. Левада 42, артезіанської свердловини та башти ТОВ «Агро-Край» на баланс КП Добробут.

 

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності воїнам, що з перших днів вторгнення стали на захист нашої  Батьківщини та всім жителям сіл Бобрик і Педоричі, що активно долучаються і роблять села нашої громади чистими, красивими та охайними. Тож закликаю поважати працю інших та долучатися до добрих справ, щоб покращити життя в селах нашої громади.

Бажаю нам всім перемоги, мирного неба та впевненості у завтрішньому дні.

 

Староста
Бобрицького старостинського округу
Світлана ВЕЛЬБОЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь