A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

ЗВІТ старости Книшівського старостинського округу Галини ДМИТРЕНКО за 2022 рік

Дата: 14.03.2023 09:42
Кількість переглядів: 97

 

    Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів, Статутом Великобудищанської сільської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про роботу Книшівського старостинського округу за 2022  рік.

       За посадою  я є членом виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Книшівка, Броварки, Дучинці. Сприяю підготовці документів, що подаються до Великобудищанської сільської ради та виконавчого органу, виконанню на території округу сільської ради Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням сільської ради. Беру участь у засіданнях виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради.

       Прийом громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів сіл. Здійснюється моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Жителі села беруть активну участь в соціально-економічному та культурному житті округу. Надаються пропозиції щодо ремонту доріг комунальної власності, вуличного освітлення, благоустрою села. Надається допомога жителям громади щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам сільської ради та її виконавчого комітету.

Загальна площа Книшівського старостинського округу становить 50,872 км².

Станом на 31  грудня  2022 року на території Книшівського старостинського округу налічувється  648 господарств, де зареєстровано 953 чол. У с. Книшівка -  601 чол., с. Броварки  263 чол., с. Дучинці89 чол.

         За звітний період померло 22 особи, народилась 5 дітей.  

       Протягом 2022 року видано довідок різного характеру – 759, перевірено та складено289 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання.

       На території старостинського округу знаходяться  Книшівський заклад загальної середньої освіти, дитячий садочок «Вишенька», Книшівський   СБК,  Броварківський сільський клуб, дві сільські бібліотеки, поштове відділення зв’язку, амбулаторія загальної практики сімейної медицини,  фельдшерсько-акушерський пункт, місцевий загін пожежної охорони. На території села є Свято-Троїцька церква.

  Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць. Систематично проводиться впорядкування територій біля подвір’їв господарств жителів сіл, пам’ятних місць. 

 2022 рік видався досить важким. Хоча ми не змогли виконати всіх запланованих завдань із соціально-економічного розвитку сіл, але загалом рік був плідним: 

 - з початку проведення військових дій в нашій країні Книшівським  старостинським округом прийнято 98 ВПО. На даний час на території сіл Книшівського старостинського округу мешкає 73 ВПО.

     - неодноразово всі ВПО отримували гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, засобів гігієни та одягу.

     - старостинський округ бере участь у програмі «Прихисток». 11                  домогосподарств, які розмістили в своїх домоволодіх ВПО, отримують компенсацію за проживання у них внутрішньо переміщених осіб

     -  32 особи старостинського округу  беруть участь в російсько-українській війні, 1 житель села Книшівка – Сергій  УДОВИЧЕНКО , героїчно загинув

-   Проведено благоустрій сіл старостинського округу:

      -  очистка доріг від снігу; 

      -  посипка доріг піщано-соляною сумішшю;

      -  висадка саджанців дерев, троянд та хризантем; 

      -  грейдерування доріг;

      - прибирання кладовищ;

      - підрізання дерев;

      - упорядкування місця відпочинку біля річки;

      - фарбування дитячих майданчиків;

     -  скошування бур'янів; 

   - догляд за братськими могилами,  та пам'ятникам  загиблим          солдатам;

   - облаштування зони відпочинку в парку;

      - проведено ремонт греблі через річку Псел на сполучення с.Книшівка та с.Веприк;

     - на початку 2022 року проводилося поточне обслуговування вуличного освітлення, своєчасна заміна ламп;

   - поточний ямковий ремонт доріг:

  • с.Броварки - вул. Садова та Першотравнева
  • с.Книшівка - провулок вул.Молодіжна  та вул.Шевченка 
  • с.Дучинці - вул. Шевченка
  • - заготовлено піщано-соляну  суміш на зимовий період;
  • - придбано мотокосу та бензопилу;
  • - надавалася допомога населенню по оформленню грошових допомог  від різних  благодійних  фондів;
  • - допомога населенню по оформленню актів димо-вентиляційних каналів;
  • - проводиться збір гуманітарної допомоги ЗСУ.
  • - ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи осіб пільгових категорій в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії;
  • - ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій;
  • - у 2022 році в зв'язку з російською агресією культурно-масові заходи проводилися онлайн.

    Я хочу подякувати сільському голові Миколі Івановичу Шаблію, працівникам сільської ради, депутатам , керівникам    КП «Добробут», місцевого загону пожежної охорони  Великобудищанської сільської ради, ТОВ «Агро-Край», СВК «Молода Україна»СФГ «Агродім Деметра», СФГ «Юхименко Агро», ФОП Диковицький В.В. та всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто робить наш Книшівський старостинський округ кращим.

 

Староста
Книшівського старостинського округу
Галина ДМИТРЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь