A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Віталій Дяківнич провів виїзну нараду щодо утворення пожежно – рятувальних підрозділів та забезпечення заходів з популяризації розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони на території Миргородського району

Дата: 09.03.2023 15:18
Кількість переглядів: 109

 

 

Із розвитком в Україні добровільного пожежного руху, все більше громад створюють пожежні дружини на своїх територіях. Особливо важливе значення такі формування мають для сільських громад, адже коли трапляється лихо, місцеві добровольці готові швидко зреагувати на ситуацію й до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати. 
Сьогодні, 9 березня, в с. Яхники Лохвицької громади начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич провів виїзну нараду щодо утворення пожежно – рятувальних підрозділів та забезпечення заходів з популяризації розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони на території Миргородського району за участі керівництва Миргородського районного управління ГУ ДСНС України в Полтавській області, голів територіальних громад району, відповідальних осіб за координацію роботи з правоохоронними органами, начальників місцевої пожежної охорони.
У ході наради обговорювалися питання щодо розбудови системи цивільного захисту та створення місцевої пожежної охорони в громадах Миргородського району.
«В Україні активно впроваджуються кращі європейські практики щодо розвитку місцевої пожежної охорони. Так, на території громад створюються добровільні пожежні формування, які за потреби залучаються до ліквідації різного роду надзвичайних подій, а також беруть активну участь у питанні навчання населення правилам безпеки життєдіяльності», - розповів начальник Миргородського РУ ГУ ДСНС України в Полтавській області Олександр Коркішко.
В умовах воєнного стану потреба в такому формуванні постала дуже гостро, адже добровольці разом із фаховими рятувальниками можуть при потребі допомагати населенню. Головною перевагою таких формувань є оперативність, адже представники пожежної охорони – місцеві жителі, чудово орієнтуються на території й за лічені хвилини можуть домчати до місця ДТП, пожежі чи іншого стихійного лиха й надавати допомогу, доки підрозділ ДСНС ще у дорозі.
По закінченні наради присутні мали змогу оглянути приміщення, техніку та спорядження Яхниківської МПО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь