A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

На Полтавщині поліція запобігла масовим бійкам молоді, що планувалися у Полтаві та Кременчуці

Дата: 28.02.2023 12:37
Кількість переглядів: 167


За інформацією начальника Головуправління поліції Полтавщини Євгена Рогачова, поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в обласному центрі та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого «флешмобу»: 9 дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14-17 років). 

«Ми оперативно відреагували на інформацію про агресивний «неформальний флешмоб» для молоді, який запустила російська кримінальна субкультура. Вжитими заходами нам вдалося запобігти запланованим масовим бійкам у Полтаві та попередити можливість їх організації у Кременчуці. Ювенальна поліція проводить превентивні заходи з неповнолітніми та їх батьками». 
 

Правоохоронці з’ясували, що збори були організовані через чати, нещодавно створених Telegram-каналів. Очільник поліції Полтавщини наголосив, що поліцейським вже вдалося встановити одного з адміністраторів та провести за адресою його проживання санкціонований обшук. У 16-річного фігуранта вилучено техніку, яка використовувалася для інформування підписників та координації дій «руху».

Євген Рогачов повідомив: 

«За процесуального керівництва прокуратури, слідчими поліції Полтавщини внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 (хуліганські дії, вчинені із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Триває комплекс необхідних слідчих дій та оперативних заходів. Також вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до поширення ідеї «неформальної субкультури» та організації сходин». 

Начальник обласної поліції радить батькам (особам, що їх заміняють, та близьким), вчителям і представникам закладів освіти різних рівнів акредитації вжити максимальних заходів, щоб завадити втягненню школярів та студентів до злочинної субкультури, яка є «продуктом» російської інформаційно-психологічної операції. 

Євген Рогачов акцентував: 

«Ворог постійно намагається завдати непоправної шкоди українському суспільству! І для цього використовує різні брудні інструменти та наших дітей. Завдання окупанта – за допомогою маніпуляційного впливу на свідомість, похитнути моральний дух українців та їх згуртованість, спровокувати зневагу і недовіру до органів державної влади та правоохоронців (зокрема, відвертаючи різними провокаціями їх увагу від важливих заходів у сфері оборони та підтримання правопорядку)».
 

Що радить поліція, аби вчасно виявити ризики та захистити наших дітей від зовнішнього навіювання? Серед основних рекомендацій: 

  • посилити контроль за емоційно-психологічним станом дітей та забезпечити оперативне реагування на будь-які агресивні прояви;
  • цікавитися змістом контенту, який постять діти в месенджерах та соцмережах і поширюють серед знайомих;
  • (за можливості) моніторити групи, чати, канали та соцмережі, на які вони підписані та створюють самостійно;
  • контролювати дозвілля дітей (зокрема, заплановані за їх участі заходи: зміст, характер учасників та час проведення). 

Нагадуємо, що згідно з рішенням Ради оборони Полтавської області від 13 грудня 2022 року № 32 обмежено перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях на території області без супроводу одного з батьків (іншого законного представника дитини) або близької особи з 21:00 до 07:00;

  • дотримуватися інформаційної «гігієни» – не дати ворогові шансу  втягнути наших дітей до схеми поширення інформаційних вірусів, які руйнують національні цінності та правову свідомість українського суспільства.

Сподіваємось на ваше розуміння та участь у соціально-правових активностях дітей!

Наголошуємо! Поліція миттєво реагуватиме на протиправні дії представників неформальних субкультур в межах чинного законодавства. 

Довідково. Незаконні (зокрема, агресивні) дії учасників несанкціонованих сходин під егідою кримінальних субкультур можуть підпадати під ознаки тяжких та особливо тяжких злочинів, кримінальна відповідальність за які настає з 14 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь