A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Хто з українців може скористатися 100% пільгою на комунальні послуги

Дата: 13.02.2023 15:04
Кількість переглядів: 725

 

Низка громадян України мають право на отримання пільг щодо оплати житлово-комунальних послуг. Розмір пільг різний – від 25% (діти війни) до 100% (зокрема ветерани).

Про це повідомили у Пенсійному фонді (ПФУ). Там зазначили, що пільги, що надаються з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї, поширюються на:

Житло.
Сюди належать квартплата; плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій; управління багатоквартирним будинком.

Комунальні послуги.
Йдеться про централізовані постачання холодної та гарячої води; водовідведення; тепло- та електропостачання; природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання); централізоване опалення; вивезення побутових відходів.

Паливо та скраплений газ.
"Пільги надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика у розрахунку на одну особу за 6 місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує 3 760 грн. Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає", – розповіли у ПФУ.

При цьому там наголосили: якщо дохід сім'ї пільговика перевищує той, що дає право на пільгу, "він може звернутися за призначенням житлової субсидії".

Хто може отримати пільгу

Як пояснили у Пенсійному фонді, 100%-ву пільгу на оплату послуг ЖКГ, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу надається 3 категоріям українців. Зокрема:

  • особам, які мають особливі заслуги перед Україною (ветеранам війни) та членам їхніх сімей (у разі смерті цих осіб);
  • пенсіонерам, які працювали у сфері педагогіки, медицини та фармацевтики. Крім того, сюди входять колишні фахівці із захисту рослин, працівники бібліотек у сільській місцевості та смт;
  • особам, які проживають у сільській місцевості та смт, які працюють (або раніше працювали) у музеях, державних та комунальних закладах культури, навчальних закладах сфери культури.

Пільгу в 50% можуть отримати:

  • багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, сім'ї опікунів (піклувальників);
  • батьки та члени сім'ї особи рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов'язків;
  • українці, які стали особами з інвалідністю під час виконання службових обов'язків, члени їхніх сімей, а також звільнені зі служби цивільного захисту за віком, хворобою або вислугою років;
  • дружина (чоловік) померлих громадян – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та опікуни дітей (але лише на час піклування) померлих громадян – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (віднесених до категорії 3), а також смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою;
  • сім'ї, які мають дитину з інвалідністю;
  • учасники війни;
  • окремі категорії осіб із жертв нацистських переслідувань.

Пільгу в 25% можуть отримати діти війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь