Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Про проєкт, покликаний з’ясувати нагальні потреби і проблеми, із якими стикаються сьогодні громадські організації, ініціативні та волонтерські групи в умовах російської збройної агресії

Дата: 13.01.2023 09:32
Кількість переглядів: 88

 

З лютого 2022 року у зв’язку із російським повномасштабним вторгненням в Україну розпочалась нова хвиля розвитку громадянського суспільства. З’явились нові волонтерські ініціативи, громадські організації, благодійні фонди. Попри позитивну роль громадянського суспільства у забезпеченні захисту прав людини в умовах війни, виникає чимало проблем пов’язаних з їх інституційним розвитком, системністю операційної діяльності, баченнями подальших перспектив розвитку. 

Схожі виклики постають і перед організаціями та ініціативами, які створені до повномасштабного вторгнення в Україну. Відсутність сталого фінансування на інституційну діяльність, відтік кадрів за кордон, відсутність бачень подальшого розвитку можуть спричинити зниження ефективності діяльності організацій та ініціатив та, як наслідок, зменшення їх ролі у формуванні та реалізації місцевої та державної політики. 

Для здійснення аналізу потреб та оцінки стану розвитку ОГС, благодійних фондів, волонтерських груп, які діють станом на листопад 2022 року, проводиться це дослідження.  

Мета дослідження: з’ясувати та структурувати (мапувати) нагальні потреби і проблеми ІГС та волонтерських груп 10-ти областей в умовах російської збройної агресії задля подальшого вироблення рекомендацій та впровадження заходів для адекватних відповідей на існуючі виклики.

Цільові групи дослідження: офіційно зареєстровані та неформальні громадські рухи, волонтерські ініціативи, а також представники інститутів громадянського суспільства, що здійснюють свою діяльність у 10-ти регіонах України. 

Географія дослідження: Івано-Франківська, Волинська, Закарпатська, Полтавська, Львівська, Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Хмельництоь  буде запропоновано відвідати серію безкоштовних навчальних заходів, а в квітні 2023 року планується великий зключний захід-форум у Полтаві, куд буде запрошено усіх учасників анкетування, а також партнерів по проєкту.

У майбутньому це може стати у нагоді при фандрейзингу та пошуку партнерів. Це гарна можливість, особливо для новостворених організацій, заявити про себе і познайомитися із надійними партнерами та донорськими організаціями для потенційної майбутньої співпраці.

Заповнити анкету можна до 31.01.2023 за посиланням – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoElQqjssaM_is6tJou-hjrMejiAtzEKyY0NUiiant8R5VsQ/viewform?fbclid=IwAR1oJS6068SrF4Kqhxvjas2bFqfKZx-p7xUsG72u78FDOTT_tGqN4ZwdHf0

Опитування проводиться Громадською спілкою “Мережа хабів громадянського суспільства України” у рамках проєкту ПРООН “ЄС за діалог: зміцнення стійкості України  для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни” за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь