Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

КОРОНАВІРУС: загальна інформація

Дата: 31.10.2022 10:34
Кількість переглядів: 148

 

За інформацією Полтавського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностовано 213578 випадків захворювання на COVID-19.

За минулий тиждень зареєстровано 1495 нових випадків коронавірусної інфекції.

Одужали 204659 жителів області, нових за тиждень – 2555. Продовжують лікування 4503 хворих.

Усього зареєстровано 4416 летальних випадків. Нових випадків смерті за тиждень – 14 (Гадяцький район –1, Кобеляцький – 4, Котелевський – 1, Кременчук – 1, Полтава – 4, Полтавський – 3).

За даними Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації до лікарень Полтавщини  госпіталізовано 209 пацієнтів. Жодна людина з них не потребує підключення до ШВЛ.

Цього сезону хвороба протікає набагато легше, ніж минулого. Із 31 медичного закладу області, який може надавати допомогу пацієнтам із COVID-19, задіяно лише 15. У деяких лікарнях перебуває навіть по 5-10 пацієнтів. Одужало за тиждень набагато більше пацієнтів (2555 людей), ніж захворіло (1495 людей).

Лікарні області повністю забезпечені усім необхідним медичним обладнанням, а також лікарськими, дезінфікуючими, противірусними засобами («Молнупіравір» та «Паксловід»).

За останній тиждень вакциновано 3403 особи. В області працює 124 пункти щеплення та 69 мобільних бригад.

Знову хочемо звернутися до мешканців наших населених пунктів : виконуйте елементарні вимоги щодо профілактики коронавірусної хвороби, а саме:

  • Ретельно і часто мийте руки з милом і теплою водою. Якщо мило і тепла вода недоступні, використовуйте спиртовмісний антисептик для рук з вмістом спирту не менше 60%.

  • Не торкайтеся до своїх очей, носа або рота брудними руками.

  • Очищуйте поверхні та предмети, до яких часто торкаєтеся: клавіатури, пульти телевізорів, мобільні телефони, столи та дверні ручки слід чистити часто і ретельно.

Точний термін виживання вірусу SARS-CoV-2 на сьогодні не відомий, проте очищення поверхонь і об'єктів, до яких часто торкаються, знижує кількість вірусів, які можуть поширюватися під час дотику до зараженої поверхні, а потім до ваших очей, носа або рота.

  • проводьте наскрізне провітрювання приміщень та вологе прибирання із використанням дезінфекційних засобів ;

  • дотримуйтеся правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом).

Не нехтуйте загальноприйнятими рекомендаціями. Лише так ви зможете вберегтися від хвороби.

Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь