A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

"Гадяцьке сафарі": у селі Веприк Великобудищанської громади відбулось урочисте погашення марки

Дата: 16.09.2022 14:43
Кількість переглядів: 342

 

16 вересня у селі Веприк Великобудищанської громади відбулось урочисте погашення поштової марки «Гадяцьке сафарі»

Ця марка – ініціатива Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної ради та Обласного відділення Укрпошти.

Захід розпочали із хвилини мовчання за загиблими внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію України.

 «Гадяцьке сафарі» - це перша воєнна марка Полтавської області і вона повністю народна. У рамках конкурсу жителі Полтавщини надіслали 200 ескізів. Головним завданням митців було продемонструвати героїчну участь Полтавщини у боротьбі за незалежність України, участь у відстоюванні інтересів нашої держави.

Учасниками конкурсу стало 25 тисяч людей. Переможця обирали жителі області у соціальних мережах. Ним виявився Олександр Бондаренко – випускник, нині – викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Котляревського.

«На марці ви можете побачити червоно-чорні кольори – раніше такими нитками вишивали, також це кольори прапору, під яким проводились українські повстання. На ескізі зображено дві постаті: мисливець і військовий. Це символи того, як люди обєдналися у боротьбі проти єдиного ворога. З протилежного боку зображено танк, який палає – символ того, що українці хоробрі, вони готові йти з вогнепальною зброєю проти важкої техніки», - поділився Олександр Бондаренко.

Фото без опису

Особливості процедури спецпогашення марки розповів заступник директора Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» Павло Шестопал:

«На конверті з наклеєною маркою та спеціальними штемпами кожен із гостей залишає відбиток печаткою, автограф та побажання. Після цього марка вважається погашеною і може функціонувати».

До урочистої процедури погашення марки долучилися начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, директор Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Набасов та автор ескізу марки «Гадяцьке сафарі» Олександр Бондаренко.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

До усіх присутніх звернувся начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін:

«Хочу подякувати жителям громади, ви – справжні герої. Ми пам’ятаємо перші дні вторгнення військ російської федерації саме цю землю. Памятаємо, як патріоти та захисники надсилали нам дані, координати де знаходиться ворог. Наші військові разом із територіальною обороною, мешканцями громади допомагали у цій боротьбі. Кожен зробив свій вклад у те, щоб ворог не пішов далі, у глибину нашої країни, це саме ваша заслуга».

Фото без опису

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький подякував голові Великобудищанської громади та усім мешканцям за згуртовані дії у той час, коли російські війська знаходились на цій території:

 «Дякуємо жителям громади за те, що організовано зупинили ворога, за те, що самовіддано поставилися до оборони Полтавщини з північного боку. Зрештою, сталося так, що ворог повернув, а змусили його це зробити саме ви».

Фото без опису

У ході заходу Грамотами Полтавської ОВА за мужність, героїзм, особистий внесок у знищення бойової готовності військової техніки ворога нагородили тракториста АТ «Гадяцьке бурякогосподарство» Володимира Іващенка, оператора Мартинівської газорозподільної станції Олексія Вовка, сторожа ТОВ «Веприк плюс» Миколу Якименка та депутата VIII скликання Великобудищанської сільської ради, голову постійної комісії з питань промисловості, підприємства, транспорту, зв’язку, сфери послуг та житлово-комунального господарства, комунальної власності  Великобудищанської сільської ради Ігоря Іванюту.Фото без описуФото без описуФото без опису

Також нагороду отримав голова Великобудищанської громади Микола Шаблій: «Уся наша громада, жителі усіх населених пунктів не залишились осторонь тієї ситуації, яка склалася. Кожен по-своєму брав участь у цій війні. Ми разом зі всією Україною стали на захист від ворога».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Саме «Гадяцьке сафарі» для Полтавщини є символом хоробрості та стійкості.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь