Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

У Великобудищанській громаді провели круглий стіл до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 01.08.2022 14:42
Кількість переглядів: 198

 

30 липня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

На сьогодні, одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

На виконання обласного плану заходів з відзначення у громаді Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, за ініціативи служби у справах дітей організовано та проведено засідання «круглого столу» за темою: «Людина − не товар» із суб'єктами соціальної роботи та представниками виконавчого органу громади.

Метою заходу є підвищення рівня поінформованості учасників щодо проблем торгівлі людьми та високої ймовірності стати її жертвами та про мінімізацію таких ризиків. Учасники заходу отримали інформаційні пам?ятки, буклети, листівки: «Як уникнути пастки»; «Як не потрапити у ситуацію торгівлі людьми під час евакуації та перетину кордону»; «Форми торгівлі людьми».

У старостинських округах оформлено інформаційні куточки з питань проблеми торгівлі людьми для поінформованості населення.

З метою забезпечення підвищення загального рівня правової свідомості громадян проведено бесіди із учасниками громадських робіт.

Для довідки:

Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Слід зазначити, що жертвою торгівців людьми може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі.

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ - ЗЛОЧИН, ЗА ВЧИНЕННЯ ЯКОГО В УКРАЇНІ ПЕРЕДБАЧЕНО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НА СТРОК ДО 15 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ.

Особливо питання торгівлі людьми загострилось в період вимушеної масової евакуації людей на тлі воєнних дій на території України. Зростає кількість людей, готових прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном. У відповідь на бажання громадян втекти від збройного протистояння до інших країн активність торговців людьми посилюється, з’являються нові шахрайські схеми.

Щороку весь світ прикутий до проблеми сучасного рабства та докладає значних зусиль для того, що люди не потрапляли в тенета торгівлі людьми.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь