A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Цього року ветерани отримають щорічну грошову допомогу у червні

Дата: 16.05.2022 16:20
Кількість переглядів: 299

 

Урядова постанова від 7 травня 2022 р. № 540 визначила порядок та розміри виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань.

У надзвичайно складному нинішньому році зміни торкнулися як термінів виплати згаданої допомоги, так і особливостей фінансування і безпосередньо процесу виплати. Якщо раніше органи Пенсійного фонду і силові структури, що опікувалися особами, на яких розповсюджуються норми Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань" формували списки людей і передавали їх структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для виплати грошової допомоги, то цього року ситуація дещо змінилася. Зокрема, органи Пенсійного фонду здійснюватимуть самостійно і організаційний, і фінансовий супровід процесу виплати щорічної допомоги. Для цього працівники Фонду уже здійснюють необхідні підготовчі заходи.

За попередніми підрахунками, на 5 травня в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області перебувало на обліку майже 16,3 тис. осіб, які одержують соціальні гарантії відповідно до зазначених вище законів. Рішенням уряду визначено, що розміри допомоги будуть не меншими, ніж у 2021 році. Так, особам з інвалідністю внаслідок війни виплатять такі суми:

- І групи - 4 421 грн (230 осіб в області);

- ІІ групи -3 906 грн (4945 осіб в області);

- ІІІ групи -3 391 грн (832 особи в області).

Учасники бойових дій і особи, що до них прирівняні, - таких на Полтавщині 5,2 тис. - одержать додатково до пенсії допомогу у розмірі 1491 гривні.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною,- осіб даної категорії на Полтавщині понад 1300 – одержать у якості щорічної одноразової виплати 4 421 грн.

Членам сімей загиблих і померлих (це доволі широкий перелік осіб) осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників війни і бойових дій виплатять цього року по 966 грн.

Пенсіонери названих категорій одержать щорічну допомогу разом з пенсією у червні шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через поштові відділення зв’язку за місцем фактичного проживання.

Ветеранам, які проходять військову службу в ЗСУ та інших військових формуваннях, а також особам, які не є військовослужбовцями, виплати, як і раніше, будуть проводити підрозділи з питань соціального захисту населення.

       Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь