Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Легший перебіг «Омікрону» характерний лише для вакцинованих – Ігор Кузін

Дата: 09.02.2022 09:44
Кількість переглядів: 234

 

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін наголосив, що вакциновані від COVID-19 мають легший перебіг захворювання на коронавірус, зокрема на штам «Омікрон», ніж ті, хто щеплення не отримав.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Фокус.

«Дійсно, у багатьох країнах у разі «Омікрону» фіксують менший ризик госпіталізації та легший перебіг захворювання, але це характерно для людей, які отримали щеплення. Для людей невакцинованих перебіг хвороби так само важкий, як і при базовому штамі. Тому я би не прирівнював його до звичайного ГРВІ. Крім того, для «Омікрону» характерні віддалені наслідки ковіду, наприклад, у вигляді неврологічних розладів. І не слід забувати, що він так само призводить до летальних випадків», – зазначив головний державний санітарний лікар. 

Ігор Кузін також наголосив, що про відмову від карантинних обмежень можливо буде говорити лише у випадку досягнення 70% вакцинованих серед дорослого населення.

«Це мінімальна межа для того, щоб ми почали говорити про будь-яке пом’якшення карантинних вимог. В Україні зараз лише 22 із 25 областей вакцинували принаймні 40% свого населення. Це адекватні показники в світовому вимірі на кінець 2021 року. Зараз ми поставили перед собою амбітні плани вакцинувати 70% дорослого населення країни до кінця 2022 року. Лише тоді зможемо говорити про якесь пом’якшення карантинних заходів», – підкреслив заступник міністра охорони здоров’я. 

Міністерство охорони здоров'я України

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь