Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Прийміть дитину у родину!

Дата: 12.01.2022 11:41
Кількість переглядів: 259

 

    Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають у польоті просторами світу, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка. Мамою і татом можна стати для дитини, ставши її прийомними батьками.

     Службою у справах дітей виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради  здійснюєься пошук кандидатів в сімейні форми виховання (за звертатися за адресою: служба у справах дітей, с. Книшівка, вул. Сергія Ільченка, буд. 2, тел. - 0668411815, - 0991911933)

     Особа, яка хоче прийняти дитину, створивши прийомну сім’ю, патронатну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, оформити опіку чи піклування повинна пройти навчання (курс підготовки) кандидатів в опікуни, патронатні вихователі, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі у Полтавському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Форми сімейного виховання

 

  •    Усиновлення – прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини провадиться в її інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя При усиновленні дитина втрачає статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.
  •    Встановлення опіки та піклування – влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають, переважно у сімейних, родинних відносинах з цими дітьми-сиротами або дітьми, позбавленими батьківського піклування, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку і захисту їх прав та інтересів. Над дитиною, яка не досягла 14 років, встановлюється опіка, а піклування – над дитиною, у віці від 14 до 18 років. Дитина при цьому не втрачає свого статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, тобто має всі пільги, встановлені законодавством. Опікуни чи піклувальники отримують допомогу.
  •    Прийомна сім’я – сім’я, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.
  •    Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.
  •    Крім зазначених форм сімейного виховання, в Сімейному кодексі України визначено ще одну форму – патронат. Він встановлюється над дитиною-сиротою або позбавленою батьківського піклування на підставі угоди із органами опіки й піклування та сім’єю другої особи (патронажного вихователя). Патронажні послуги оплачуються за угодою з місцевого бюджету, діти не втрачають свого статусу сиріт чи позбавлених батьківського піклування.

 

Зробіть перший крок, зверніться до Служби у справах дітей Великобудищанської територіальної громади за адресою :   вул. Сергія Ільченка, буд.2 (приміщення сільської ради) , с. Книшівка,    Миргородського району  Полтавської області, 37320,      

тел.  0668411815,  0991911933

 Е-mail: ssdvelbud@ukr.net

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь