A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Нововведення щодо видачі посвідчення водія

Дата: 29.12.2021 15:18
Кількість переглядів: 353

 

Рух у бік європейських стандартів неможливий без реальних дій. Дотримуючись цього девізу, сервісні центри МВС крок за кроком запроваджують нововведення, що адаптують підготовку водіїв та національне посвідчення водія до європейських зразків.

Відсьогодні ще одна не менш знакова новація! У посвідченні водія тепер є відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутностіз будь-якоюЗміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення водія були видані раніше

А от регламентує ці зміни  Постанова  Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007. Нею запроваджено цілий ряд нововведень у частині видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами з метою трансформації держави у бік європейських цінностей.

Наразі вже змінився дизайн бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського посвідчення водія, стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни. Бланк став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований електронний носій, зазначається термін його дії, а також група крові та резус-фактор водія. Попередупрактичне запровадження відмітки про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном  (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь