A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Журналістам – про земельні проблеми та їх вирішення

Дата: 16.12.2021 16:15
Кількість переглядів: 374

 

Про все це представники ЗМІ мали можливість дізнатися під час престурів на тему «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин», що відбулися протягом жовтня та листопада у п’яти регіонах України – Миколаївській, Запорізькій, Полтавській, Волинській та Кіровоградській областях.

«Мета престурів – ознайомити журналістів із питаннями реалізації в Україні земельної реформи, розвіяти міфи про небезпеки та ризики, які вона може нести, поглибити знання у сфері земельного права та поінформувати про найбільш базові моменти та типові звернення громадян до системи безоплатної правової допомоги», – зазначив Сергій Ющишин.

Журналісти відвідали регіональні та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги, об’єднані територіальні громади, фермерські господарства тощо. Ознайомилися з роботою системи безоплатної правової допомоги, дізналися про актуальні правові проблеми та особливості вирішення цих проблем у сфері земельних відносин, у тому числі у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів. Для представників ЗМІ також були проведені тренінги щодо обізнаності з питань земельної реформи в Україні.

«Престури – дуже вчасний захід. Питання земельних відносин надважливі, адже навколо них багато міфів, домислів. Тренінги для журналістів дають можливість підвищити професійний рівень тих, хто непросту для багатьох тематику робить доступною, дає поштовх до знання своїх прав та вміння відстоювати їх.  Висвітлення ключових аспектів, особливостей спадкування, укладання та внесення змін до договорів оренди, припинення договірних відносин, оподаткування тощо допомагає формувати суспільство з високою правовою культурою», – зазначила кореспондентка газети «Голос України» Оксана Половина, яка взяла участь у престурі.

Престури були організовані Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

ДОВІДКОВО про систему безоплатної правової допомоги

Система безоплатної правової допомоги – це понад 500 центрів та бюро правової допомоги по всій Україні, більш ніж 1500 штатних юристів та понад 8 тис. адвокатів, що співпрацюють з системою БПД. За час роботи системи зареєстровано понад 3,1 млн звернень від більш ніж 2 млн клієнтів. У близько 2,8 млн випадків звернень було надано первинну правову допомогу, у понад 360 тис. випадків –  вторинну.

Як можна отримати безоплатну правову допомогу

У центрах та бюро правової допомоги. Їх перелік, поштові, електронні адреси та графік роботи можна дізнатися на сайті системи БПД у розділі «Всі центри».

Мешканці віддалених населених пунктів можуть отримати правову консультацію під час роботи консультаційних пунктів. Дізнатися графік їхньої роботи можна у найближчому місцевому центрі. Також можна скористатися пошуком на сайті системи БПД у розділі «Пошук найближчого центру та консультаційних пунктів».

Дистанційно:

  • зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103. За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

  • скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR , або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE

  • у месенджерах Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html

  • у кабінеті клієнта на сайті системи БПД https://cabinet.legalaid.gov.ua/

  • потерпілі від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайн-консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству» https://t.me/Non_Violence_Bot

  • правові консультації також можна переглянути на довідково-інформаційній платформі WikiLegalAid, що розміщена за адресою wiki.legalaid.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь