A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

«Якщо перетнемо межу 65% зайнятих ліжкомісць, область автоматично потрапить до «червоної зони», – Віктор Лисак

Дата: 16.11.2021 09:17
Кількість переглядів: 227

Про це директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА зауважив під час апаратної наради 15 листопада. За його словами, наpаpі пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19 зайнято 62, 8% ліжкомісць.  

«Якщо перетнемо межу 65% зайнятих ліжкомісць, область автоматично потрапить до «червоної зони». Уже зараз фактично ми знаходимося на її межі», – сказав Віктор Лисак.

«18 областей в Україні вже перебувають у «червоній зоні» епідеміологічної небезпеки, – зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, – маємо досить високий рівень госпіталізації й виявлення хворих. Це те, що нас наразі дуже  непокоїть».  

Як повідомив Віктор Лисак, за рівнем захворюваності на 100 тис населення Полтавщина має показник у 1020 осіб. Для порівняння, місто Київ – 1700-1800. Також минулого тижня в області фіксували антирекорд – 1591 випадок захворювання за добу. Це стосується й кількості летальних випадків упродовж тижня – 137. В області занедужало понад 4700 дітей. 972 лишаються активними, із них віком від 7-17 років – 710.

Щодо вакцинальної кампанії, в області зроблено понад 909 тис. щеплень. Понад 518 тис. осіб отримали 1 дозу, понад 390 тис – 2 дози. За цими показниками Полтавщина знаходиться в трійці лідерів на рівні держави. Але, на переконання Віктора Лисака, ще є багато невикористаних резервів. В області знаходиться достатня кількість вакцини: CoronaVac – понад 11 тис доз, Pfizer –  понад 16 тис, AstraZeneca  – понад 134 тис, Moderna – понад 13 тис.

Також від 9 грудня буде діяти новий наказ МОЗ із переліком визначених категорій професій, які підпадають під обов’язкове  щеплення. Зокрема, йдеться про медичних, соціальних працівників, представників органів місцевого самоврядування, т. ін.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь