A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Віктор Лисак: «Протистояти поширенню COVID-19 у наших силах!»

Дата: 12.10.2021 09:35
Кількість переглядів: 216

Наразі епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися. Показники захворюваності та смертності перевищують навіть найпесимістичніші прогнози.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, за індикаторами визначення епідемічної небезпеки від COVID-19 станом на 11 жовтня Полтавська область перебуває у помаранчевій зоні. Для полтавців існує реальна небезпека опинитися у червоній зоні, а це знов загрожує низкою жорстких карантинних обмежень. І головне – все більше людей наражаються на небезпеку захворіти та померти від ускладнень COVID-19.
 Директор ДОЗ Віктор Лисак звертається до мешканців Полтавської області: «Наполягаю, що для запобігання стрімкого розповсюдження COVID-19, збереження здоров’я та життя, відповідально дотримуйтеся правил епідбезпеки. Вакцинуйтеся, адже вакцинація рятує від смерті і тяжкого перебігу хвороби! Обов’язково носіть маски у громадських місцях, не забувайте про соціальну дистанцію, користуйтеся антисептиками!».

Хоча за останній тиждень за темпами вакцинації населення від COVID-19 Полтавська область в загальному рейтингу Міністерства охорони здоров’я України перебуває на 2-му місці, а за увесь час вакцинації накопичена кількість введених доз на 100 тисяч населення Полтавщини становить понад 60 тисяч, розслаблятися не варто, бо штам Дельта COVID-19 продовжує вражати людей.

Для тих, хто врешті зрозумів надзвичайну важливість вакцинації нагадуємо де це можливо зробити. При кожній амбулаторії сімейної медицини центрів первинної медико-санітарної допомоги області є кабінети щеплень, записатися на які Ви можете у свого сімейного лікаря. У Полтаві, Миргороді, Лубнах, Кременчуці та Горішніх Плавнях працюють Центри масової вакцинації. Графік роботи і номери телефонів пунктів та Центрів масової вакцинації Ви можете побачити, відкривши посилання: https://list.covid19.gov.ua/.
 Нагадаємо, що задля максимального наближення та полегшення вакцинації для пенсіонерів, людей літнього віку у відділеннях Укрпошти зараз працюють тимчасові пункти вакцинації. Мобільна бригада згідно графіку працює на конкретному відділенні протягом певного часу, потім переїжджає до іншого. Вакцинуватися там можуть не лише пенсіонери, а й усі охочі.
 Вакцинація допоможе вберегтися від тяжкого перебігу, реанімації та смерті від COVID-19. Захистіть себе та людей довкола!


 КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь