A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!

Дата: 03.08.2021 14:39
Кількість переглядів: 830

ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!

Торгівля людьми – ганебне явище, яке існує і в Україні. Наша країна є країною походження (звідки вивозять людей для торгівлі), транзиту (через Україну везуть працівників в інші країни) та призначення (експлуатують в Україні). За оціночними даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч осіб. Українці потерпають від сучасного рабства як усередині країни, так і за кордоном.

 

 

Із загостренням політичної та економічної ситуації у 2019 – 2021 рр. та розгортанням збройного конфлікту на сході України, міграційні настрої, а з ними і вразливість до торгівлі людьми, посилилися. Зростає кількість людей, готових прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном. У відповідь на бажання громадян втекти від збройного протистояння до інших країн активність торговців людьми посилюється, з’являються нові шахрайські схеми.

Проблема торгівлі людьми є глобальною й потребує комплексного підходу та злагоджених дій усіх причетних відомств до її вирішення.

Національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми в Україні є Міністерство соціальної політики, яке взяло на себе обов’язки формування та реалізації державної політики у цій сфері. Міністерством досягнуто значних результатів у посиленні співпраці всіх причетних до цієї проблеми міністерств, відомств, міжнародних та громадських організацій.

Протягом 2012–2020 років Міністерством було встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 818 громадянам (811 громадянам України і 7 іноземцям). З них 316 – це жінки, 420 – чоловіки, 81 – діти (30 хлопчиків та 51 дівчинка).

Основними країнами, в яких експлуатують громадян України залишаються Російська Федерація, Україна, Республіка Польща, Республіка Туреччина, ОАЕ тощо.

Щороку весь світ прикутий до проблеми сучасного рабства та докладає значних зусиль для того, що люди не потрапляли в тенета торгівлі людьми.

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики у співпраці із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, третій рік поспіль проводить загальнонаціональну інформаційну кампанію.

30 липня 2021 року інформаційні акції пройшли по всій Україні.

 Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до кампанії: відвідати просвітницькі заходи, дізнатися більше про небезпеки сучасного рабства і поширювати цю інформацію. 

 

На виконання  Обласного плану заходів з відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми   зацікавленими службами та відділами виконавчого комітету  Великобудищанської сільської ради проведено:

 

  1.        Засідання «Круглого столу» -  «Дорожня карта для постраждалої : куди звернутися і як це зупинити»;

  2.       Службою у справах дітей , заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів,  керуючим справами виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради в дитячому оздоровчому таборі «Горизонт» с. Вельбівка Полтавської області, - 2 лекції  з елементами бесіди «Торгівля людьми, як не потрапити в сіті « ловців дітей та молоді’»  з підлітками (15-17років ), та розвивальну гру «Фортеця безпеки» для дітей (10 -12 років) (охоплено 63 учасники);

  3.     В бібліотечних закладах громади створені тематично-інформаційні виставки  «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»  

 

 

Інформація до відома :

 Соціальний ролик ОБСЄ "Людина - не товар!" 

Соціальний ролик "ПротиДІЙмо експлуатації дітей разом!"

Соціальний ролик "ПротиДІЙмо сексуальній експлуатації разом!"

Соціальний ролик "Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно!"

Соціальний ролик "Зупинимо торгівлю людьми разом!"

Соціальний ролик "Зупинимо дитяче жебракування разом!"

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь