A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Повідомлення

Дата: 24.06.2021 16:11
Кількість переглядів: 410

До уваги мешканців Великобудищанської територіальної громади!

 

Для громадських слухань надається проєкт "Генерального плану cела Бобрик Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської  області", з планом зонування території, розроблений на підставі рішення Великобудищанської сільської ради «Про надання дозволу на розробку містобудівної документації (генеральних планів і планів зонування) населеного пункту Великобудищанської сільської ради села Бобрик» від 16 квітня 2021 року (8 позачергової сесії 8 скликання). Розробник -  ФОП Пастушенко М.В.

У проєкті визначені: природно-рекреаційні ресурси розвитку функціональних зон села та їх використання; заходи щодо розвитку туристичного потенціалу та відповідної інфраструктури; необхідність будівництва закладів обслуговування соціального призначення та рекреації; демографічний розвиток села; обсяги та розміщення житлового будівництва; розвиток вуличної мережі та мереж інженерної інфраструктури; заходи з охорони навколишнього природного середовища тощо.

Проєктом передбачається ущільнення існуючої забудови з розміщенням проєктних домоволодінь; створення нових масивів індивідуальної житлової забудови; розміщення адмінбудівлі, туристичного та навчального центру лісництва; музею народного мистецтва, екопоселення, кінної ферми з центром іпотерапії, магазину продовольчих та непродовольчих товарів; закладу громадського харчування, територій рекреаційного призначення; дитячих та спортивних майданчиків; об’єктів виробничого призначення; об’єктів інженерної інфраструктури та комунального призначення (пожежного депо, складських майданчиків).

До меж населеного пункту на розрахунковий період передбачається включення господарських дворів для розміщення об’єктів рослинництва, виробничих та комунальних об’єктів. На перспективу пропонується використання території навколо населеного пункту в рекреаційних цілях (розвиток рекреаційної галузі).

Основні техніко-економічні показники:

існуюча площа населеного пункту – 429,9 га; площа населеного пункту після зміни меж села – 476,17 га; площа житлових територій – 81,9 га (з них проєктних18,54 га); громадської забудови – 9,22 га (з них проєктної - 8,7 га); виробничого призначення – 80,37  га (з них проєктної – 79,5га); комунального призначення  9,88 га; інженерної інфраструктури – 0,68 га; рекреаційного призначення –80,19 га; з них площа озеленення загального користування – 23,48 га; площа озеленення спецпризначення – 49,23 га. Кількість мешканців існуюча станом на 01 01 2020 – 536 особи, проєктна - 1000 осіб.  Водопостачання – централізоване; каналізування – на проєктні загальносільські очисні споруди; опалення – індивідуальне.

Склад генерального плану: пояснювальна записка; графічні матеріали: схема розташування населеного пункту в системі розселення; план існуючого використання території зі схемою існуючих планувальних обмежень; модель перспективного розвитку населеного пункту; генеральний план (основне креслення)  зі схемою проєктних планувальних обмежень;  схема вулично-дорожньої мережі, сільського та зовнішнього транспорту; схема інженерного обладнання території; схема інженерної підготовки та захисту території; схема зонування території.

У складі проєкту «Генерального плану cела Бобрик Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської  області» розробляється розділ «Охорона навколишнього природного середовища» зі Схемою аналізу природного навколишнього середовища, що є звітом про стратегічну екологічну оцінку. З матеріалами генерального плану та звітом про СЕО можна ознайомитись в приміщенні Великобудищанської сільської ради: вул. Миру, 1, с. Великі Будища, Миргородський район, Полтавська обл. та на сайті https://velbud-gromada.gov.ua, пропозиції та зауваження подавати до згідно з “Порядком проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні”, затвердженим Кабінетом міністрів України від 25 травня 2011 р. №555. Відповідальна особа за організацію розгляду пропозицій – сільський голова.

 

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

містобудівної документації Генерального плану cела Бобрик Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської  області, з планом зонування території

1) Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту:

Генеральний план cела Бобрик Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської  області, з планом зонування території

Стислий виклад змісту:

Проєкт містобудівної документації складається з пояснювальної записки; графічних матеріалів; плану зонування території; розділу "Охорона навколишнього природного середовища" (що є звітом про СЕО); розділів ІТЗ ЦЗ (ЦО).

Склад та зміст проєкту відповідає вимогам ДБН Б.1.1-15:2012 "Склад та зміст генерального плану населеного пункту». Склад та зміст плану зонування території відповідає вимогам ДБН Б.1.1-22:2017 "Склад та зміст плану зонування території» та визначає умови та обмеження, режими використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон населеного пункту.

У звіті про СЕО проведена оцінка впливу на навколишнє природне середовище розробленого генерального плану (вплив на атмосферне повітря, воду, грунти, природні ресурси, флору і фауну), на існуючі та проєктні обєкти, а також на стан здоров’я та добробут населення (небезпека для здоров’я населення, соціально-економічні наслідки, поводження з відходами, транспорт, розвиток інфраструктури, естетичні характеристики території, використання ландшафтів для рекреаційних цілей тощо).

 

2) Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: 

Великобудищанська сільська рада Миргородського району Полтавської області, 37320, Україна, Полтавська обл., Миргородський район, с. Великі Будища, вул. Миру, 1, тел. 05354-56142, e-mail: velbud.rada@ukr.net

3) Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

Дата розміщення ПДД та звіту про СЕО на офіційному веб-сайті Великобудищанської сільської ради та її виконавчого комітету https://velbud-gromada.gov.ua 23.06.2021р., строк громадського обговорення - з 23.06.2021р. по 23.07.2022р.;

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо):

-  надання письмових зауважень та пропозицій до виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради;

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): 05.07.2021р. в приміщенні Великобудищанської сільської ради (початок об 11.30) за адресою: вул. Миру, 1, с. Великі Будища, Миргородський район, Полтавська обл. 

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адреса, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Виконавчий комітет Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської області, 37320, Україна, Полтавська обл., Миргородський район, с. Великі Будища, вул. Миру, 1, тел. 05354-56142, e-mail: velbud.rada@ukr.net

Контактна особасільський голова, тел./факс 05354-56142.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреса та строки подання зауважень і пропозицій:

Виконавчий комітет Великобудищанської сільської ради Миргородського району Полтавської області, 37320, Україна, Полтавська обл., Миргородський район, с. Великі Будища, вул. Миру, 1, тел. 05354-56142, e-mail: velbud.rada@ukr.net

Строк громадського обговорення - з 23.06.2021р. по 23.07.2021р.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

офіційні веб-сайти Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (mepr.gov.ua), Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації (http://www.eko.adm-pl.gov.ua), офіційний веб-сайт Великобудищанської сільської ради https://velbud-gromada.gov.ua (дата оприлюднення звіту про СЕО на сайті 23.06.2021р).

 

4) необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування.

При виконанні звіту про СЕО підстав для проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування немає.

 

   Сільський голова                                                     Микола Шаблій

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь