A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобудищанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Група Нафтогаз реалізовує соціальні проєкти у Великобудищанській громаді

Дата: 12.06.2021 14:33
Кількість переглядів: 725


10 червня 2021р у Великобудищанській громаді відбулося відкриття трьох проєктів корпоративної соціальної відповідальності, реалізованих Групою Нафтогаз – «Сучасна лікарня громаді», «Щасливе дитинство» та «Школа майбутнього».

У межах реалізації освітньої ініціативи «Школа майбутнього» для Великобудищанської школи у якій навчається 93 учня, було придбано новітнє навчальне обладнання для класу фізики. А саме по 3 лабораторних набори – для вивчення механіки, електрики та магнетизму, молекулярної фізики та термодинаміки, геометричної та хвильової оптики, три набори лабораторного посуду, а також дві цифрові бездротові метеостанції. Крім того, клас фізики поповнився дозиметром, цифровим демонстраційним двоканальним осцилографом, звуковим функціональним генератор та ноутбуком для вчителя. Для методичного оформлення кабінету були придбані портрети видатних фізиків світу. 
Сьогодні отримали від Групи Нафтогаз обладнання, яке нашим учнями вкрай необхідне для проведення лабораторних робіт. Ці набори дозволяють повноцінно виконувати всі завдання з курсу фізики з 7 по 11 клас. Крім цього, завдяки газовидобувникам у нас з’явилась електрона метеостанція, яка передає дані про погоду на відстані до 100 метрів. Тому, коли ми встановимо її на даху, всі метеорологічні відомості будуть надходити до кабінету фізики та географії, а діти зможуть самостійно контролювати погоду і фіксувати показники у відповідному календарі. Сподіваємось, що учні нашої школи з радістю будуть виконувати класні завдані та отримуватимуть тільки найвищі бали, – додав Геращенко Олександр Вікторович, директор Великобудищанського спеціалізованого закладу освіти І-ІІІ ступенів.
У с. Пліщивець Великобудищанської громади в межах соціального проєкту «Щасливе дитинство» газовидобувники профінансували закупівлю необхідних меблів для дитячого садка. 
Хочу подякувати АТ «Укргазвидобування» від всього колективу за отримані меблі для нашого садка – це обідні та письмові столи, серванти для посуду та книжкові шафи. Найзручніше в закуплених столах-конструкторах – це те, що їх можна по різному групувати та змінюювати в залежності від зросту дитини. Ми дуже задоволені тим, що тепер можемо працювати з дітками в комфортних умовах, – говорить Кібець Валентина Василівна, директор закладу дошкільної освіти «Мрія». 
Також підтримали газовидобувники і місцеву амбулаторію у с. Плішивець. В межах проєкту «Сучасна лікарня громаді» було придбано сучасний аналізатор крові. Він призначений для проведення повного аналізу і визначає 20 параметрів кількісного та якісного складу крові, таких як гемоглобін, гематокрит, еритроцити і еритроцитарні індекси (середній об’єм еритроцитів, середня концентрація гемоглобіну в еритроциті, середній вміст гемоглобіну в еритроциті), лейкоцити, лімфоцити, тромбоцити та ін. Із його допомогою можна виконувати підрахунок формених елементів крові та диференціювання лейкоцитів на 3 субпопуляції.
Раніше для розшифрування аналізу крові, ми проводили довготривалу роботу на яку витрачали мінімум 2 години, а зараз завдяки новому аналізатору це займає максимум 10 хвилин та дає змогу односельчанам не їздити в район для отримання швидких результатів, – говорить Мариниченко Ніна Василівна, лікар Плішивецького ФАПу.
Також кожного місяця до місцевого бюджету громади АТ «Укргазвидобування» сплачує ренту – це спеціальний вид податку, що нараховується за користування надрами для видобування вуглеводнів і залежить від виробничих обсягів. За минулий рік до бюджету Великобудищанської громади було сплачено майже 4,8 млн грн. А за 4 місяці поточного року компанія вже відрахувала більше 7,3 млн грн.
Крім щомісячних надходжень рентної плати від газовидобувної компанії, Група Нафтогаз завжди підтримує та прислуховується до наших ідей щодо реалізацій проєктів корпоративної соціальної відповідальності у нашій громаді. Надіємося на подальшу плідну співпрацю та підтримку, – підсумував Близнюк Ігор Олександрович, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Великобудищанської громади. 
Група Нафтогаз є надійним партнером регіонів і громад, на територіях яких видобуває вуглеводні. Реалізовуючи проєкти корпоративної соціальної відповідальності, компанія має на меті сформувати стійкі умови для всебічного розвитку населених пунктів і місцевих мешканців. – додав Віталій Хівренко, заступник директора ГПУ «Полтавагазвидобування» (Група Нафтогаз).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь